Miljövänliga bostadsrätter på första parkett i Häljarp!

Snart startar försäljningen av "Utsikten", 20 st eleganta bostadsrätter fördelade på 10 st parhus i modern arkitektur med nytänkande teknik för att skapa ett hållbart boende. Här har Retrohus inte sparat på något vad det gäller energieffektiva, miljövänliga bostäder till bra pris i vackra omgivningar. Arkitekten Fredrik Almlöf har formgivit två hustyper, ett tvåplanshus på 120 smarta kvm och ett enplanhus på 90 lyxiga kvm. 

Retrohus miljövänliga byggteknik
Husen byggs i en miljövänlig byggteknik som är allergivänlig utan emissioner och som har utomordentligt isolerande egenskaper och som kräver väldigt låg energiförbrukning vid tillverkning. Stomme, tak och väggar är helt oorganiskt och är inte känsligt för fukt eller mögel. Elen som produceras av solcellerna på taket använder man själv, eller säljer tillbaka till nätet vilket ger låga boendekostnader. Uttag för laddning av elbil finns på fasaden. Ventilationen styrs med ett FTX-system där man värmer upp tilluften innan den tas in i huset, vilket också påverkar uppvärmningskostnaderna positivt. Fönster och fönsterpartier har lågt U-värde och goda isolerande egenskaper.

På utsidan av huset finns en 1000-literstank till varje hushåll och sedan kopplat dagvattenledningarna till den, varje gång det regnar fylls tanken på med ”Ekovatten”. På fasaden sitter 2 stycken vattenutkastare – en för ”Ekovatten” och en för ”Vatten”. Här kan ni välja att vattna blommorna eller tvätta bilen med regnvatten!

Redan nu kan du göra din intresseanmälan här!