Härfågeln – framtidens boende

Nyproduktionsprojektet Härfågeln visar vägen för framtidens boende! I ett samarbete mellan fastighetsmäklaren Landgren, bostadsutvecklaren SIG Invest AB och Somfy Sweden AB erbjuds ett smart hem med röststyrning som standard till Härfågelns radhus som uppförs i Gamla Limhamn.

För ett tag sedan gick fastighetsmäklaren Landgren ut med nyheten att de fått uppdrag av SIG Invest AB att förmedla bostäder i hjärtat av det pittoreska fiskeläget Limhamn. Det är ett projekt som om knappt två år ska resultera i tio stycken prestigeladdade gathus i läcker design. Det byggs där den utdömda Linnékyrkan idag är belägen. Projektet innefattar ett lokalt samarbete mellan projektutvecklaren SIG Invest AB, Landgren och Danefors där husens kök kommer från, samt Somfy Sweden AB som står för smarta hem-expertisen. Tillsammans tar de nästa kliv mot framtidens boende med smarta hem-konceptet med röststyrning som standard.

Smarta hem-konceptet innebär att radhusen utrustas med en röstassistent i form av en knappt två decimeter hög högtalare samt en liten plastbox som är hjärnan i det nätverk dit produkterna i bostaden ansluts – allt från fönstersolskyddet till kaffekokaren. Produkterna i bostaden kan programmeras att fungera utifrån specifika förhållanden, men kan även styras manuellt – uppkopplat på distans eller genom röststyrning. 

Utöver detta kommer varje hushåll även ha möjlighet till laddstolpe för elbil. Allt för ett bekymmerslöst och underhållsfritt boende. Gathusen uppförs i kvalitativ sten med en hög arkitektonisk nivå anpassad till sin omgivning. Interiören håller en toppmodern, genomtänkt och kvalitativ design med ett ljusinsläpp utöver det vanliga tack vare sina stora glaspartier. Härfågeln blir ett projekt präglat av kvalitet och lyx och vänder sig till alltifrån den lilla familjen till det levnadsglada paret.

Arkitekt: Daniel Monsén, Monsén Arkitekter.