Glädjande besked på bostadsfronten

Bostadsmarknaden visar en stark uppgång och mäklarfirman Landgren i sydvästra Skåne kammar återigen hem topp-placeringar i HittaMäklares områdesbaserade undersökningar för kvartalet.

– Det gläder mig att flera av våra mäklare finns med i topplistorna i HittaMäklares statistik. Det visar att vi håller en hög nivå och att kunderna är nöjda med vad vi levererar. Att det är spritt över flera av våra 12 kontor i Skåne känns dessutom extra kul, säger Hampus Kjellberg, Operativ Chef på Landgren.

I takt med att bostadsmarknaden sakta är på väg uppåt efter en lugnare period i fjol, kommer nu glädjande besked på bostadsfronten.

– Vi ser både ökade priser och ett större utbud i sydvästra Skåne. Med vårljuset och mera på kontot blir det positivare. För många har det varit tufft med jul och sportlov och mycket utgifter, men när man fått några löner på kontot och kanske även en lönejustering så känner man sig starkare och då är det lättare att köpa hus eller lägenhet, säger Peter Landgren, VD på Landgren.

På Landgren märker man att det blir fler objekt till salu. Inför att amorteringskravet infördes i mars var det många som ville försöka sälja sina bostäder i januari och februari. Landgren vittnar även om ett stort intresse från köparna, det blir vanligare med budgivning och huggsexa inför visning då det är många som vill se bostaden innan den allmänna visningen.

Samtidigt som bostadsmarknaden visar en uppgång tyder även den senaste områdesbaserade statistiken från HittaMäklare på att Landgren presterar i takt med tiden. Landgrens mäklare toppar listorna i kvartalsstatistiken där de rankas i flest rekommendationer, flest publicerade bostäder och till det högsta värdet i sitt område. Mäklarfirman har bland annat kammat hem förstaplaceringar i flest antal rekommendationer i Landskrona, Höllviken, Höör, Trelleborg och Kävlinge. Deras mäklare Louise Nilsson i Trelleborg har dessutom toppat listan för mest rekommenderade villamäklare i Sverige.

– Nu blickar vi framåt mot ett fortsatt ljust bostadsår, säger Peter Landgren, VD på Landgren.