Sälja med oss

Bättre betalt för din bostad - Landgrenmodellen. Att få bättre betalt för ett hus eller en lägenhet handlar inte enbart om att hitta många spekulanter. Det handlar minst lika mycket om att skapa förtroende genom hela processen. Genom Landgrenmodellen och våra väl utformade steg Uppstart, Säljstart och Avslut lämnas inget åt slumpen.

Vi kan våra gator. Och vi kan våra områden. Med stor sannolikhet finns ett av våra mäklarkontor i närheten av där du bor, med fastighetsmäklare som har den där extra kunskapen som lockar köpare när du vill sälja ditt hus eller din lägenhet. Mäklare som vet vad som är viktigt i området och känner sin målgrupp.

Våra mäklare – experter på Skåne. Det är våra mäklare som gör den stora skillnaden mellan att få bra betalt och få bättre betalt för huset eller bostadsrätten. Hos oss blir du aldrig en i mängden. Vi tänker hantverk och kvalitet, inte fabrik och kvantitet. Med kylig skalle och varmt hjärta driver våra engagerade mäklare din bostadsaffär framåt.

Säljande bilder. Det gäller att sticka ut redan de första sekunderna en spekulant ser en lägenhet eller en villa på nätet, det har vi fattat, och sticker ut gör de bostäder vi har till salu via vårt utarbetade fotokoncept. Genom säljande bilder som lyfter fram fördelarna med bostaden förmedlar vi den unika känslan som bostaden har.

Paketering – prospekt som säljer. Att köpa och sälja bostad handlar mycket om känslor. Genom våra marknadsföringskanaler ser vi till att din bostad når rätt målgrupp och genom vårt unika visningsmaterial ser vi till att förmedla rätt känsla.

Ditt Landgrenkontor Din Landgrenmäklare 

 

 

Ansvarig

Peter Landgren
Franchisetagare/Reg. fastighetsmäklare
0706-97 42 32

Landgrenmodellen – så här säljer vi din bostad

 

 

Landgrenmodellen är baserad på allt vi lärt oss från tusentals framgångsrika bostadsaffärer.

Uppstart – första stegen i din bostadsförsäljning

Vår erfarenhet säger oss att det är de första veckorna som är allra viktigast i en bostadsaffär. Då är nyfikenheten kring din bostadsrätt eller ditt hus som störst och många spekulanter gillar dessutom tanken på att vara först i kön. Därför sätter vi omgående högsta fart och börjar rekrytera intressenter till en förmånsvisning. Först och främst matchar vi din bostad mot heta spekulanter i våra egna register. Därefter vänder vi oss till våra nätverk: banker, advokater, företag och föreningar – där vi av erfarenhet vet att vi hittar potentiella spekulanter. Dessutom använder vi oss av hittahem.se för att fånga interaktiva spekulanter som anmält intresse för just ditt område.

Din Landgrenmäklare hjälper dig att förbereda din bostad för fotografering enligt vårt väl utarbetade fotokoncept. Allt för att locka fram den rätta känslan i just din lägenhet eller ditt hus. Vi gör också en faktainsamling om din bostad och presenterar en komplett beskrivning med bilder, beskrivning av bostaden och området. Som uppdragsgivare får du självklart möjlighet att godkänna detta före vi går live på marknaden.

Avslut – har vi redan en köpare till ditt hus eller din bostadsrätt?

Ofta säljer vi bostaden redan i fas 1. Detta beror på att de hetaste spekulanterna ofta är beredda att betala lite extra för att slippa konkurrens. Det ska dock påpekas att det naturligtvis är du som säljare som avgör om det erbjudna priset i fas 1 är tillräckligt bra för att du ska känna dig helt nöjd. I annat fall har vi förhoppningsvis ett bra bud att ta med oss när fas 2 startar.

Säljstart – ditt hus eller din bostadsrätt marknadsförs i alla kanaler

Under fas 2 i Landgrenmodellen börjar vi marknadsföra din bostad på bred front och gör oss klara för den publika visningen.

Paketeringen är klar med säljande beskrivningar och bilder som lyfter fram fördelarna med bostaden samt förmedlar den unika känslan som ditt hus eller din bostadsrätt har. Vi sätter samman vårt visningsmaterial, en paketering av din bostad som visar på att vi satsar på kvalitet. En härlig magasinkänsla där spekulanten inte bara får en presentation av din lägenhet eller villa utan även om området, inredningsreportage, trädgårdsreportage och all fakta spekulanten kan behöva för att på ett tryggt sätt kunna göra sin livs största affär med en god känsla i magen. På mittuppslaget finner man en planlösning med mått och kalkerpapper så att man kan gå hem efter visningen och börja planera för sitt nya boende. Rita in soffan, möblera om och flytta in.

Nu ser vi till att din bostad når ut till rätt målgrupper via marknadsföringskanaler som Hemnet, Blocket Bostad, Hitta Hem (di.se, sydsvenskan.se och dn.se), Sydsvenskan, bostadsmagasin och lokaltidningar. Självklart arbetar vi även på bred front i sociala medier genom Facebook och Instagram.

Lansering – vi bjuder in till visning

På tisdagen (villor) eller onsdagen (bostadsrätter) lanserar vi din bostad på webben och bjuder in till publik premiärvisning redan följande söndag. Vi kommer gemensamt överens om visningen ska vara en så kallad bokad eller öppen visning. Din Landgrenmäklare har redan en tanke kring detta för just din bostad, men det är viktigt att du som säljare är delaktig i beslutet och att du som säljare vet om att det alltid är din engagerade mäklare som håller i visningen. 

Avslut – från visning och budgivning till tillträde

I fas 3, den sista fasen av Landgrenmodellen börjar vi närma oss ett avslut. Spekulanterna får uppleva din bostad på plats och visningar arrangeras igen för de som är seriöst intresserade. 

Budgivning

Nu börjar det hårda arbetet med att driva affären mot avslut. Din Landgrenmäklare visar din bostad, svarar på kompletterande frågor, genomför eventuella privata visningar, ser till att spekulanterna får en riktigt bra bolånekalkyl/lånelöfte av våra bankpartners samt startar budgivningsprocessen. Eftersom konkurrensen om köparna är tuff planerar vi visningar på nytt redan dagarna efter den publika visningen. Detta för att ge de som var på söndagsvisningen en möjlighet att bekräfta sina känslor, men även för att ge de spekulanter som inte kunde närvara en möjlighet att se din bostad för första gången. Förhoppningsvis når vi ett avslut innan arbetsveckan är slut. I annat fall kan det vara bra att omgående arrangera ytterligare en söndagsvisning. Självklart är din Landgrenmäklare med dig genom hela processen från köpekontrakt till tillträde på banken.

Finansieringshjälp för köparen villa och bostadsrätt

Det är vanligt att våra bankpartners medverkar på våra större visningar för att erbjuda intressenter förmånliga villkor, som gör att din köpare blir en starkare kund i budgivningen. En mycket uppskattad service. 

Analys 

Om det har gått uppemot fyra veckor sedan vi startade försäljningsprocessen, och vi mot förmodan inte nått ett tillfredställande avslut, är det dags att göra en avstämning/analys. Här är det viktigt att lyssna på marknaden och se vad vi kan dra för erfarenheter. Det kan bli frågan om att ändra möblering, måla om, renovera/förbättra, styla, ta nya bilder eller eventuellt justera priset. Vi går in i en ny fas av försäljningen där vi genererar nya spekulanter samt gör en uppföljning av de som tidigare har visat intresse.