Känsla och kunskap

Få marknader är så föränderliga som bostadsmarknaden. Priser, bostadstrender, räntevillkor, lagstiftningar – på några år kan förutsättningarna ändras radikalt.

Men behovet av ett tryggt och trivsamt boende är konstant. Liksom känslan av att ha gjort en bra och genomtänkt bostadsaffär, antingen man är säljare eller köpare.

Skälet till att vi på Landgren har byggt upp en position som en av sydvästra Skånes mest anlitade mäklarfirmor är att vi aldrig glömmer människan i bostadsaffären.

Visst handlar det om läge, ekonomiska kalkyler, planritningar, bankkontakter och så vidare. Men att köpa och sälja sitt boende handlar också om känslor. Därför anställer vi inte mäklare som ”bara” är kompetenta. Vi anställer kompetenta mäklare med genuin respekt och förståelse för människor.

Det gör att vi aldrig driver igenom affärer utan att båda parter är med på tåget. Full insyn, kontroll och trygghet hela vägen.

Vi tror att det är den inställningen som gör att vi säljer flest bostäder per mäklare i sydvästra Skåne. Och att det är därför många av våra kunder återkommer nästa gång det är dags att göra bostadsaffär.

Välkommen till Landgren – vill du också förändra ditt boende till det bättre?

Vi kan våra gator

Metoden

Vår arbetsmetod skapar förtroende, ger full insyn, löser finansieringen och besvarar snabbt alla dina frågor.

Experthjälpen

Som kund hos oss får du tillgång till några av regionens skickligaste experter på bostadsmarknaden. Våra bankkontakter och jurister ger dig lånelöfte på dagen och svar på alla frågor.

Nätverkandet

Överallt där vi verkar är vi en del av lokalsamhället. Vi deltar aktivt i och stöttar föreningslivet och idrottsvärlden. Vi känner människorna. Och människorna är bostadsmarknaden.

Mäklarna

Varmt hjärta, kyligt huvud och gediget branschkunnande. Det gör att våra skickliga och engagerade mäklare ständigt lyckas skapa avslut som både säljare och köpare blir nöjda med.

Att göra affär med oss

Att vara mäklare är enkelt när alla siffror pekar uppåt. 1997 var till exempel snittpriset för en villa i Malmö lite drygt en miljon kronor. Tio år senare hade priset mer än tredubblats till 3,3 miljoner kronor.

På en vikande eller stillastående marknad ställs det däremot högre krav på att få bostadsaffärerna i hamn på ett sätt som gör båda parter nöjda.

Därför har vi på Landgren skapat en arbetsmetod som skapar förtroende, löser finansieringen, snabbt besvarar alla frågor och rent allmänt underlättar beslutsprocessen för både köpare och säljare

  • Till att börja med handlar det om att para ihop villan eller lägenheten med rätt köpare – då är inte frågan om hur många tusen mer eller mindre inaktuella personer man har i sitt register, utan om vilka fem som är riktigt heta
  • Med kvalitet i urvalet och träffsäkerhet i marknadsföringskanalerna når vi snabbt fram till rätt spekulanter – vilket i sin tur leder till rätt pris för varje objekt
  • Tack vare utmärkta bankkontakter har vi ofta en bankperson med på visningen – på det sättet kan en potentiell köpare snabbare än normalt diskutera finansiering, få en realistisk kostnadskalkyl och erbjudas lån på extra förmånliga villkor
  • Självklart hjälper vi dig även med de praktiska, juridiska och ekonomiska frågor – som till exempel att kostnadsfritt räkna ut din kapitalvinst efter försäljningen av din bostad eller ansöka om uppskovsavdrag året efter en avslutad försäljning – vi utvecklar ständigt vårt nätverk av experter

Men det särklassigt bästa sättet att lära känna oss är att boka tid för en kostnadsfri värdering av din bostad.

Nytänkande sedan 2000

Landgren grundades av Peter och Ines Landgren i ett 42 kvm stort kontor på Strandgatan i Limhamn år 2000. Peter växte in i mäklaryrket genom sin far Jan-Åke Landgren, grundare till mäklarfirman Landgren & Jönsson.

Nytänkandet fanns där redan från början. Som första mäklarbyrå lyckades vi till exempel locka med bankpersonal ut på bostadsvisningar även under helgen – något som tidigare varit helt otänkbart.

För att förbättra servicen till köpare och säljare etablerade vi även samarbeten med partners som Handelsbanken, Fonus och Familjens jurist. Handelsbanken har exklusivt för oss tagit fram Landgrenlånet med mycket förmånliga villkor. Och Familjens jurist besvarar utan kostnad juridiska frågor på vår hemsida.

Belöningen för detta innovativa servicetänkande har både blivit en snabb ökning av antalet kunder och ett grundmurat förtroende på marknaden. Vi har också vunnit prestigefyllda näringslivsutmärkelser som Gasell (Dagens Industri) och Årets Superföretag (Veckans Affärer).

Om du också vill ha bäst utfall på din bostadsaffär, kontakta oss i Limhamn, Malmö City/Husie, Malmö Kulladal/Söder, Bara, Svedala, Landskrona, Lund, Lomma, Kävlinge, Eslöv, Trelleborg, Vellinge och Höllviken/Näset.

Vi stöder föreningslivet

Landgren är sponsorer till ett 20-tal skånska föreningar som verkar för ett gott samhälle och påminner oss och våra kunder om vad vi står för. Vi har valt att endast sponsra verksamheter som har med idrott eller hälsa att göra.