Slutsålt

Kronan 5 – på bästa läge i Landskrona

Slutsålt!

16 nyrenoverade lägenheter 
Kronan 5 är en unik byggnad  i Landskronas medeltida stadskärna. Bakom den ståtliga fasaden gömmer sig 16 vackra lägenheter som i samband med renoveringen omvandlas till attraktiva bostadsrätter. Kronan 5 bjuder på stilrena kakelugnar, stuckaturer i originalskick, parkettgolv och en storslagen takhöjd. I huset finns såväl mindre 2:or till generöst tilltagna 6:or.  När den sekelgamla stilen blandas med modern bekvämlighet skapas en vacker upplevelse för alla sinnen. Den pågående totalrenoveringen sker med största varsamhet. Målet är att bevara det gamla och samtidigt skapa ett modernt boende med alla bekvämligheter. 

En gång i tiden hyllades Landskrona som Landets Krona, en beteckning som är än mer aktuell idag. Närmre än så här kan man inte komma den dynamiska Öresundsregionen med Malmö, Helsingborg och Köpenhamn inom praktiskt pendlingsavstånd.

Att bo här blir något utöver det vanliga.

Gör din intresseanmälan redan idag!
Planerat tillträde kvartal 4, år 2018.

På bästa läge i Landskrona
Kronan 5 ligger mitt i centrum med den gatstensbelagda gågatan runt hörnet. Utanför den tunga porten lockar biografer, butiker, restauranger och ett inbjudande folkliv. Byggnaden vetter mot en av Landskronas vackraste platser och trots det centrala läget är området lummigt och grönt. Sedan ett antal år är Landskronas innerstad föremålet för ett ambitiöst stadsförnyelseprojekt och många av de yttre miljöerna har nyligen fått ett nytt ansikte. Det bubblar i Landskrona och siktet är inställt på att bli till Årets Stadskärna 2020. Bakom renoveringen av Kronan 5 står Landskrona Stadsutveckling AB, ett kommunalt bolag som skapats med syfte att tillvarata och utveckla Landskronas möjligheter tillsammans med näringsliv och fastighetsägare.

Husets historia
Den ståtliga byggnaden uppfördes i skarven mellan ett försvinnande artonhundratal och ett nyfött nittonhundratal. En ny era inleddes och det nya femvåningshuset fick en framstående placering i hörnet av Borgmästaregatan och Rådmansgatan. Arkitekt var den ansedde Henrik Sjöström. Trogen tidens arkitektoniska trender valde Sjöström att ge huset en morisk antydan, något som bland annat märks i murverkens textila uttryck. Kronan 5 kännetecknas av symmetri, eleganta smidesdetaljer och ett torn som ytterligare förhöjer byggnadens symboliska betydelse. Detta är ett stolt hus som erbjuder ett boende utöver det vanliga.

Läs mer om bostäderna på Kronan 5:s hemsida

Just nu finns här ingen information.

Beskrivning
Just nu finns här ingen information.
Området

Landskronas arkitektoniskt vackra stadskärna erbjuder många kulturella upplevelser med museum, teater och konsthall. Stadslivet är rikt med restauranger, shopping och fina platser som Citadellet och Kaptensgårdens skulpturpark. Här bor du granne med havet mitt i den expansiva Öresundsregionen. Staden gör långsiktiga satsningar på skola och skapar en attraktiv miljö för kreativa entreprenörer, näringar och företag som vill växa. Från Landskrona är det nära till allt och till tågstationen kan man ta en av stadens karakteristiska trådbussar. Med tåget är man på bara 13 min i Helsingborg, 16 min i Lund och 28 min i Malmö. Närheten till E20 och E6 gör också bilpendling smidig. Dessutom ligger det tre flygplatser på mindre än en timmes resväg från Landskrona. 

Bofakta

Borgmästaregatan/Rådmansgatan,
Landskrona
Typ:
 Lägenheter
Upplåtelseform: Bostadsrätter 
Pris: 1 495 000-3 295 000 kr
Avgift: 2 900-6 550 kr/mån
Antal rum: 2-5 rok
Boarea: Ca 55-163 kvm
Byggherre: Landskrona Stadsutveckling AB

Mer info på projektets hemsida

Mäklare

Malin Strid
0708-96 22 96