Köp en nyproducerad bostad

Att köpa en helt nyproducerad bostad är på många sätt väldigt annorlunda jämfört med att köpa en bostad som redan varit hem åt tidigare ägare. Våra mäklares erfarenhet av nyproduktion kommer väl till pass. Förutom hjälp med bostadsköpet är våra mäklare proffs på Skåne och kan ge dig all den matnyttiga information du kan behöva om själva bostadsområdet eller orten. Vi har valt att fokusera på 25 orter i Skåne och har lokalkontor i alla delar av Malmö samt i Höllviken, Trelleborg, Kävlinge, Lund, Lomma, Landskrona, Bara och Eslöv.

Intresseanmälan och säljstart för nyproduktion

Ofta marknadsförs nya projekt och områden redan långt innan byggstart. Ett tips är att du så tidigt som möjligt kontaktar byggbolaget och anmäler ditt intresse. En intresseanmälan är inte bindande, men du försäkrar dig om att du får ta del av tidig information och i vissa fall får du även företräde att teckna dig för köp.

Även försäljningen av nyproducerade hus och bostadsrätter brukar starta långt innan byggnation har påbörjats. Då finns det ritningar, 3D-bilder och ibland även modeller eller animeringar av de kommande husen och lägenheterna som du kan titta på. I vissa fall finns även visningshus och visningslägenheter.

Ju mer material som finns, desto lättare är det såklart för dig att föreställa dig ditt nya hem. Vid säljstarten presenteras bostäderna mera detaljerat med priser och månadsavgifter. Som spekulant får du även nu möjlighet till en mera personlig och detaljerad information av din ansvariga mäklare och ibland även direkt från byggföretaget.

Vi på Landgren hjälper dig, tillsammans med tillgängligt material, att visualisera din nya bostad så att beslutet om det framtida hemmet underlättas. När du har kommit så här långt in i processen är det också tid att se över din finansiering och ta kontakt med din bank för att ordna ett lånelöfte.

När du har bestämt dig för att gå vidare säger du till oss så att vi kan lotsa dig genom de sista stegen till köpet av ditt nya hem.

Landgren lotsar dig genom de sista stegen till köpet av ditt nya hem.

Köp äganderätt, småhus eller bostadsrätt

Oavsett om du är intresserad av en nyproducerad lägenhet, ett radhus eller en villa så hjälper vi dig från start till mål.

Många steg av köpprocessen är samma oavsett bostadstyp men det skiljer sig något åt gällande framförallt avtal och finansiering. Vid äganderätt när du inte enbart köper en bostadsrätt utan själva fastigheten tillkommer till exempel avgift för lagfart, pantbrev och kommunal fastighetsskatt.

Så här går köpprocessen till vid nyproduktion:
 

Nyproducerad bostadsrätt  Nyproducerad äganderätt/småhus

Just nu finns här ingen information.

Beskrivning
Just nu finns här ingen information.

Just nu finns här ingen information.

Ansvarig: 
Peter Landgren
Franchisetagare/Reg. fastighetsmäklare
0706-97 42 32