Pågående

Härfågeln

Nya stenhus på Gamla Limhamn

I hjärtat av det pittoreska fiskeläget Limhamn har vi fått i uppdrag att förmedla 10 prestigeladdade gathus i läcker design, smart teknik och exklusiva materialval. Vi kallar projektet Härfågeln. Preliminär inflytt årsskiftet 2019/2020. Se mer info under flikarna nedan.

Informationsevent

Välkommen på informationsträff den 12/12 för att veta mer om projektet.

Datum: Den 12 december 
Tid: Kl. 18:00 
Plats: Övägen 8A, 216 42 Limhamn
Anmälan krävs och görs via någon av mäklarna.

Bostäderna

Adress Typ Vån. Rum Boarea Pris Status
Getgatan/R F Bergsgatan A2 Radhus 1-3 6 172 kvm 7 650 000 kr Såld
Getgatan/R F Bergsgatan B1 Radhus 1-3 6 160 kvm 8 100 000 kr Till salu
Getgatan/R F Bergsgatan A5 Radhus 1-3 6 172 kvm 8 000 000 kr Reserverad
Getgatan/R F Bergsgatan A1 Radhus 1-3 6 172 kvm 8 075 000 kr Såld
Getgatan/R F Bergsgatan B4 Radhus 1-3 6 160 kvm 7 975 000 kr Reserverad
Getgatan/R F Bergsgatan B5 Radhus 1-3 6 160 kvm 8 175 000 kr Till salu
Getgatan/R F Bergsgatan B2 Radhus 1-3 6 160 kvm 7 600 000 kr Till salu
Getgatan/R F Bergsgatan A4 Radhus 1-3 6 172 kvm 7 550 000 kr Såld
Getgatan/R F Bergsgatan A3 Radhus 1-3 6 172 kvm 7 650 000 kr Till salu
Getgatan/R F Bergsgatan B3 Radhus 1-3 6 160 kvm 7 700 000 kr Till salu
Beskrivning

I kvarteret Härfågeln bygger vi exklusiva radhus med plats för hela familjen och lite till. Vi erbjuder tio hus i två storlekar med 160 respektive 172 kvadratmeter boarea fördelat på två och ett halvt plan. Våra kvalitetshus vänder sig till såväl den lilla familjen som till det levnadsglada paret. Det är solida arkitektritade hus med hög nivå på både inredning och byggkvalitet. Gathusen uppförs i kvalitativ sten med en hög arkitektonisk nivå anpassad till sin omgivning. Interiören håller en toppmodern, genomtänkt och kvalitativ design med ett ljusinsläpp utöver det vanliga. Varje hus får dessutom en egen parkeringsplats. Det blir med andra ord ett bekymmerslöst och bekvämt boende både till bostädernas attribut såväl som vad dess omgivning har att erbjuda. Här kommer ni nära både Limhamns kommers och den populära allmänservicen som ”staden i staden” har att erbjuda. Att bo på Limhamn kan nu bli din egen sanna dröm.

Arkitektens ord

– Härfågeln är utformat för att uppfylla husägarens egna drömmar. Ett riktigt drömprojekt med en stark identitet, de senaste trenderna och hög kvalitet i allt. Vi utmanar normen och har en hög svansföring i projektet i både utseende och genomförande.

Vi har stora fönster som ger ett fantastiskt inomhus­ klimat. Det är extremt smarta bostäder med väldigt smarta ytor där du kan utnyttja alla tre våningar optimalt. Man kan lägga till och slå samman rum. Om man är två, tre eller fem i familjen – det spelar ingen roll. Jag tror att det är den här exibiliteten som väldigt många familjer söker idag.

Vi vill återinföra storytelling i arkitekturen och arbetar med något vi kallar superdeco. I Härfågeln innebär det ett supermodernt hus med dekorativa inslag och en kaxig tuppkam på taket som jag tror kommer att bli ett landmärke på Limhamn.

Här kan ni lyssna på Härfågelns arkitekt Daniel Monsén när han berättar mer om projektet:

Filmerna är producerade av Jörgen Nilsson på Media 8.

Altitud

Vi har vänt upp och ned på boendekonceptet och utnytt­jar husens fulla potential. Vinden är normalt sett något mörkt där man inte vill vara, där man kanske slänger upp någon gammal kartong. Här gör vi precis tvärt om. Vinden är kanske det bästa rummet i hela huset. Takfönstren blir magnifka, nästan som att vistas under bar himmel. Ljuset kommer att följa trapphuset hela vägen till bottenvåningen. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad du kan skapa där uppe. 

Inredning

Härfågeln erbjuder en smakfull inredning av hög kvalitet. På golven ligger ett vackert mattlackerat ekgolv i 1­stavs utförande som standard. Inte bara vackert att se på utan också varmt och behagligt att gå på då du får vattenburen golvvärme som standard i hela huset. Vi förgyller din tillvaro med en inbyggd vinkyl i väggen bredvid trappan. Vardagslyx med stil! Vill du själv sätta pricken över i:et väljer du till vår gasdrivna eldstad som blir integrerad med Smarta Hem. Välkomna dig själv med en värmande brasa e er en lång arbetsdag. De tre badrummen inreds med vitt, liggande kakel och golv i granitkeramik samt inredning från INR.

Kök

Vi vet att många spenderar många timmar i köket och vi vill att de timmarna ska generera en känsla av livskvalitet. Husen utrustas med ett kvalitetskök från tyska SieMatic där funktion, planering och design samspelar på absolut bästa sätt. Sedan starten 1929 har SieMatic tillverkat kök med prisbelönt design, högsta kvalitet och överlägsen teknik. Vi fortsätter med tysk kvalitet i vitvarorna från Siemens Studioline och den som vill sticka ut ännu mer väljer till maskiner från Gaggenau mot en extra kostnad.

Köken i Härfågeln levereras av Danefors Köksstudio på Limhamn. Det är dit du vänder dig för att skapa ditt eget drömkök. I priset för din nya bostad ingår inredning och utrustning av hög kvalitet med vissa valmöjligheter avse­ ende form och funktion. Vill du göra tillval utöver detta hjälper experterna på Danefors Köksstudio dig. 

Smarta hem

Tänk dig att komma hem till ett svalt hem där automatiken sett till att solens strålar inte kunnat värma upp rummen under varma sommardagar! Vakna behagligt på morgonen genom att rullgardinen släpper in dagsljuset och samtidigt börjar do en av nybryggt ka e att leta sig fram till dig.

Lek med tanken att favoritmusiken startar automtiskt när dörren öppnas och samtidigt tänds belysningen i hallen och välkomnar dig hem.

Husen i Kv. Härfågeln levereras med TaHoma® från Somfy. TaHoma® är hjärnan i det smarta hemmet och knyter samman olika delar av bostaden så att denna sköter sig själv utan att du behöver tänka på det. Röststyrning och intuitiva inställningar via mobilapp gör att du kommer igång snabbt och smidigt! Det smarta hemmet är här för att stanna och inte längre en framtidsutopi. Ta reda på mer på somfy.se.

Utemiljö

I ditt husköp ingår en komplett anlagd utemiljö. I anslutning till in yttning har vi rullat ut gräsmattan, planterat häck och lagt ut plattor på entrégångar. En förgård med ytor i betongsten och singel på entrésidan ger ett respektav­ stånd till gatan. På baksidan fortsätter vardagsrummet ut i trädgården till ett härligt trädäck som ramas in av en vacker pergola med inbyggd belysning. Här nns också plats för en lättskött grästäppa. På tomten står också ett prak­ tisk förråd med sedumtak. I tomtgräns planteras vintergrön ligusterhäck. 

Fastigheten förmedlas genom fastighetsmäklare på mäklarfirman Skandiamäklarna Landgren. Köparen tecknar samtidigt en totalentreprenad med M.T. Syd AB.

OBSERVERA att fastighetsmäklarna har i uppdrag att enbart förmedla aktuell fastighet (tomt) och att Säljaren ställer som villkor att Köparen ingår entreprenadavtal och låter uppföra byggnad med av Säljaren anvisad entreprenör. Fastighetsmäklarnas uppdrag omfattar således INTE förmedling av entreprenaden.

Området

Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att skarna och cement­ arbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stads­ planerna ritades upp vid sekelskifet mellan 1800­ och 1900­talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse, från Erikslust och hela vägen ut mot stranden vid Sibbarp. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och skrökeri nns det utmärkt matservering på bland annat Bistro Stella eller White Guide­omnämnda Kaka på Kaka. Kvarteret Härfågeln ligger centralt på Gamla Limhamn, i en omedelbart närhet till allt detta och alla andra delikatesser som stadsdelen bjuder på. 

Intresseanmälan Härfågeln

Här kan du ta del av Landgrens Dataskyddspolicy

Bofakta

Område: Gamla Limhamn
Typ: Radhus
Upplåtelseform: Friköpt
Pris: 7,5 - 8,2 miljoner kronor.
Preliminär byggstart hösten 2018
Preliminärt tillträde årsskiftet 2019/2020

Mäklare

Marcus Abrahamsson
0701-88 00 18
Nicklas Björklund
0707-46 31 67