Brf Sopranen vid Malmö Live

Vardagar med extra allt - SLUTSÅLT

Ett cityläge med alla möjligheter Brf Sopranen är platsen för dig som gillar att ha världens möjligheter inom räckhåll. Här bor du omgiven av naturlig grönska, vackra hus­ fasader och med citypulsen precis utanför husknuten. Välkommen till ett hus med spännande och vacker arkitektur, som ritats av Flemming Ibsen på danska Tegnestuen Vandkunsten. – Bygger man hus i stan måste man både tänka på människorna som ska bo där och på alla de som lever i staden. Det mest rationella hade varit att göra ett mer symmetriskt hus, men det hade inte blivit lika vackert, menar Flemming Ibsen. Huset är byggt med passivhusteknik och har sin grund i en gedigen betongstomme och beprövade bygg metoder som garanterar hållbarhet och stabilitet. Det första du möts av är den stora och öppna entrén.

Väl inne i huset blir lägenheterna ljusa tack vare stora fönster frångolv till tak. Balkongerna har ekpaneler och räcken av glas för att få ett mjukt sken in i lägenheterna och för att underlätta utblickarna. På sjätte våningen kommer det finnas en gemensam takterrass inredd med lounge möbler och en tillhörande festvåning dit du kan bjuda in dina vänner över något gott i glaset och njuta av utsikten. Terrassen har ett sydvästligt läge med sol hela dagen och en vacker vy ut över kanalen, Kungsparken och Malmöhus slott. Ibland behöver man en stund för sig själv. Varför inte sitta och läsa en bok ute på gården eller bara luta dig bakåt och njuta? Längs kanalen planeras bryggor och sittplatser i bästa solläge och snart kommer även en bro vara på plats som tar dig snabbt och enkelt över till Gamla Väster.

I Brf Sopranen är lägenheterna väl genomtänkta med öppna eller halvöppna planlösningar och stora fönster. Alla lägenheter har en balkong, terrass eller uteplats med vacker utsikt över staden, havet eller gården. Här går fönstren hela vägen upp till taket vilket ger ett vackert ljusinsläpp, som strålar in på golv av tidlös parkett. En lugn oas mitt i händelsernas centrum. Det kan nästan låta lite för bra för att vara sant men för Brf Sopranen stämmer det in precis. Du känner stadens puls samtidigt som du har både Kungsparken och hamnen på bekvämt gångavstånd. Även innerstan med alla butiker och restauranger finns bara ett stenkast från Sopranen.

Flytta in i ett kvarter fullt av liv

Malmö Live är på en och samma gång ett konserthus, en kongressanläggning och ett hotell. Det blir också en öppen mötesplats för hela Malmö. Bor du i närheten fungerar huset som en trevlig granne som bjuder på evenemang, god mat och milsvid utsikt från skybaren. Här finns rum för utställningar, föreställningar, caféer, restauranger och ytor för spontana möten och föreläsningar. Den största konsertlokalen rymmer 1 600 åhörare. På mindre scener i och utanför byggnaden kommer du att kunna lyssna på allt från klassisk musik till jazz och pop.

Bakom Malmö Live står arkitektbyrån schmidt/hammer/lassen. De tre huskropparna har ett gemensamt entréplan som bildar ett rum i staden där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Längs med kanalen finns ett skönt promenadstråk och ett inbjudande trädäck där solen glittrar i vattnet. Gräskullar och nya planeringar ger området en grön karaktär. Över kanalen byggs en ny bro som förbinder Malmö Live direkt med city.

Just nu finns här ingen information.

Beskrivning
Just nu finns här ingen information.

Just nu finns här ingen information.

Bofakta

Fast pris: 1 495 000 - 7 500 000 SEK
Typ: Bostadsrätter, 86 st
Boarea: 46,5-125 kvm
Antal rum: 1,5-4